Zde je možno přidat recept
Recepty uvidíte dole,níže na této stránce.:
Komentáře
Přehled komentářů
Pařížské kostky
Těsto.....2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička cukru
1/2 skleničky oleje
1 sklenička vlažného mléka
2-3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
3 celá vejce
Vše vyšleháme elektrickým šlehačem a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.
Jahodové řezy se sněhem
5 vajec
150g pr. cukru
lžíce kakaa
150g hr. mouky
lesní nebo malé zahradní jahody
sůl
Sníh - 4 bílky, 100g pís. cukru, 1 vanil. cukr, 4 lžíce vody,
Ušleháme pevný sníh z 5ti bílků a špetky soli, metličkou zlehka zamícháme pr. cukr, žloutky a mouku smíchanou s kakaem. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a v mírné troubě upečeme. Vyndáme z trouby.
Bílky našleháme do tuhého sněhu. Vodu, pís. cukr a vanil. cukr svaříme na hustý sirup. Za stálého šlehání pomalu přiléváme horký sirup do sněhu.
Na upečený kakaový piškot nasypeme jahody, potřeme sněhem a ve velmi mírné troubě dopečeme do světlehněda.
Necháme vystydnout. Aby se řezy dobře krájely, povrch moučníku poprášíme cukrem a před každým řezem namočíme nůž ve vodě. Nakrájíme větší čtverce.
Jablkový závin
30 dkg hladké mouky
10-20 dkg tuku
1 vejce nebo jen žloutek
lžíce octa špetka soli
vlažná voda (dle potřeby)
pokrájená jablka
cukr
skořice (ořechy, rozinky)
strouhanka (nasaje šťávu z jablek, která pak nevytéká)
Zpracované suroviny(mouka,tuk,vajíčko,sůl,voda ocet) se musí nechat 2 hodiny doležet.Mezi tím připravíme jablka,posypeme cukrem,skořicí,rozinkami a ořechy.Těsto rozdělíme na 3 díly a naplníme ho upravenými jablky.Potřeme vajíčkem.Potom upečeme(půl hodiny při 180 stupních) do zlatova.
Citronový moučník s čokoládou
Použité suroviny receptu Citronový moučník s čokoládou:
5 vajec | 250 g cukru moučky | 8 lžic vody | 10 g kypřícího prášku | 290 g polohrubé mouky | 1 lžička borůvkového džemu | 300 g cukru moučky | citronová šťáva ze 2-3 citrónů | 50 g čokolády
Postup přípravy receptu Citronový moučník s čokoládou:
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme teplou vodu, prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh.
Těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme asi 18 minut. Vychlazený moučník polijeme vyšlehanou polevou z moučkového cukru, borůvkového džemu a citronové šťávy. Ztuhlou polevu postříkáme rozpuštěnou čokoládou.
Pařížský krém
2 šlehačky na šlehání(30 a více%)
2 ledové kaštany
Na posypání: 1 čokoláda MARGOT
Den před pečením těchto řezů si svaříme(musí se vařit,né ohřát) na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den,vyšleháme elektrickým mixérem
(na nejvyšší stupeň) do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot
Domácí chleba
(miprS, 31. 8. 2010 12:50)
Potřebujeme:
hl. mouka, sůl, kmín, droždí, ocet
Jak na to:
Do mísy si dáme 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky kmínu, 6 dkg kvasnic(tj,1 a 1/2 kostičky droždí), 2 lžíce octa. Těsto proděláme a necháme vykynout asi 1/2 hod. na teplém místě.Mezitím si vymažu plech sádlem a silněji vysypu hladkou moukou. Z vykynutého těsta vyválíme buď bochánek a nebo šišku, dáme na vysypaný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Potom dáme péct. Pečeme v troubě při 180 C. Při pečení potíráme slanou vodou smíchanou se lžičkou solamylu. Pečeme asi 3/4 hodiny.
Americké brambory
(miprS, 30. 8. 2010 19:15)
Ingredience:
středně velké brambory (asi tři až čtyři na porci), lučina, bílý jogurt, kysaná smetana, sůl, pepř, křen, česnek
Postup přípravy: Brambory pečlivě očistíme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Naskládáme je do pekáčku a pečeme asi 45 minut. Mezitím rozmícháme kysanou smetanu a jogurt s lučinou. Rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny zamícháme utřený česnek a do druhé strouhaný křen. Můžeme přidat i pepř. Upečené brambory rozbalíme a dáme na talíř, nakrojíme na čtyři díly a vidličkou rozevřeme, zalijeme dresinkem dle chuti.
Pařžské kostky
(candranadi1, 31. 8. 2010 13:29)